Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

Leergang Fusies & Overnames

Leergang Fusies & Overnames (M&A) 


Ben je betrokken bij een potentiële fusie of overname? Dan is deze 5-daagse leergang bij uitstek geschikt om je hierop voor te bereiden! Je begint met een brede oriëntatie-cursus die de vele aspecten van een bedrijfsovername of fusie belicht. Daarna ga je de diepte in voor de aspecten van de bedrijfswaardering. Tenslotte zoom je weer uit met een cursus die je een overzicht geeft van alle aandachtpunten voor de integratie van beide bedrijven ná het sluiten van de deal. En let op: met die integratie-activiteiten moet je vóór de overname of fusie al aan de slag!


De vijfdaagse leergang Fusies & Overnames bestaat uit 3 cursussen:


  1. Actief in Overnames (2 dagen)
  2. Business Valuation (2 dagen)
  3. Post-Merger Integration (1 dag)

Veel verschillende experts uit het vakgebied nemen je mee in het fusie- of overnameproces, steeds met een andere invalshoek. Zo krijg je een gevarieerd, overzichtelijk en volledig plaatje. 


Voor wie is deze leergang bestemd? 

Alle directeuren, professionals en adviseurs die verantwoordelijk zijn voor of betrokken zijn bij fusie-en overnametrajecten. Ofschoon breed van opzet, ligt de nadruk van de leergang op financiële aspecten. Alle cursussen uit de leergang zijn bij uitstek geschikt om incompany, met een (beoogd) fusie- en overnameteam van minimaal 5 functionarissen, te volgen. Er kan een op maat gemaakt programma samengesteld worden. We bieden ook korting aan voor incompany cursussen. 


Wat ga je leren?


Actief in Overnames 

Krijg je te maken met een bedrijfsovername en vind je dat je daar nog te weinig over weet? Met deze brede introductiecursus leg je in 2 dagen een goede basis. Niet alleen komt de waardering van bedrijven aan de orde, ook juridische, fiscale en financierings-aspecten passeren de revue. Je leert zelfs beter onderhandelen! Het resultaat is de optimale transactie voor jou als koper, verkoper of adviseur. 


Business Valuation (bedrijfswaardering) 

Wat is de waarde van een bedrijf? Dat wil je weten als je een bedrijf koopt, of verkoopt. Maar ook in gesprekken met je aandeelhouders – bijvoorbeeld bij (des)investeringen en strategische beslissingen. Na deze tweedaagse cursus bedrijfswaardering heb je voldoende kennis in huis om de waarde van een bedrijf te bepalen en je onderhandelingspositie te verbeteren. 


Post Merger Integration 

Bij een mogelijke fusie is het verstandig nú alvast na te denken over hoe je stráks het overgenomen bedrijf integreert. Je wilt tenslotte wel synergie tussen beide bedrijven en zo snel mogelijk de meerwaarde van de combinatie terugzien in de resultaten. Daarom moet je een plan hebben voor álle aspecten van je bedrijfsvoering: klanten, medewerkers, organisatiestructuren, juridische zaken, locaties … en vergeet de externe stakeholders niet. Deze eendaagse cursus geeft je een bewezen integratie-aanpak waarmee je een vliegende start maakt.


Aanmelden voor de leergang 

De drie cursussen worden meerdere keren per jaar aangeboden en zijn ook afzonderlijk te volgen. Bij voorkeur wordt de bovenstaande volgorde aangehouden. Als je binnen twee jaar de drie cursussen volgt kom je in aanmerking voor een korting van € 800.


Interesse? Neem contact op met ons via service@alexvangroningen.nl of bel +31202467125 , dan bepalen we samen met jou de data en schrijven je in.