1. Home
  2. Privacy Policy

Privacy


Deze privacyverklaring is van toepassing op alle diensten van Alex van Groningen BV. 

We respecteren jouw privacy
Jouw privacy is voor Alex van Groningen BV van groot belang en je persoonlijke informatie behandelen we vertrouwelijk. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat je gegevens veilig zijn bij ons en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij Alex van Groningen BV doen met informatie die we over je te weten komen.

Dit privacybeleid is van toepassing op de verwerking van persoonlijke informatie en niet-persoonlijke informatie in verband met onze services en je dient dit document te lezen voordat je deze services gebruikt. Als je niet instemt met de voorwaarden van dit privacybeleid, kun je onze services niet gebruiken.

Verwerking van persoonlijke informatie
Alex van Groningen BV verzamelt alleen dergelijke persoonlijke informatie die relevant is voor de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid.

Alex van Groningen verwerkt persoonlijke informatie met het oog op het leveren van de services, inclusief het organiseren van evenementen, het verzorgen van opleidingen en het faciliteren van community’s met behulp van diverse websites.

Op welke manieren ontvangen wij persoonsgegevens van jou?
Wij verkrijgen op verschillende manieren persoonlijke informatie. Lees hier welke dit zijn:

  1. Je account aanmaken
  2. Een lidmaatschap afsluiten
  3. Een contactformulier invullen
  4. Voor nieuwsbrief aanmelden
  5. Voor een evenement registreren
  6. Voor een opleiding aanmelden

1. Jouw account
Bij bepaalde onderdelen van onze websites dien je je je eerst te registreren. Je moet dan informatie over jezelf opgeven en een gebruikersnaam kiezen. Daarmee maken wij een account, waarop je kunt inloggen met die gebruikersnaam en een zelfgekozen wachtwoord.

Hiervoor gebruiken wij o.a. je naw-gegevens, bedrijfsnaam, functie, telefoonnummer, e-mailadres, geslacht, geboortedatum en ip-adres. Dit doen wij op basis van jouw toestemming. Dat doen we zodat je niet steeds opnieuw je gegevens hoeft in te vullen en zodat we je makkelijker kunnen benaderen als dat nodig is. Je kunt je accountinformatie aanpassen wanneer je dat wilt.

2. Een lidmaatschap afsluiten
Als je bij ons een betaald lidmaatschap afneemt, gebruiken wij je persoonsgegevens om deze netjes te kunnen afhandelen. Wij geven je persoonsgegevens door aan Balmedia (https://balmedia.nl), die de bezorging van de magazines verzorgt.

Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, bedrijfsnaam, telefoonnummer, factuuradres, e-mailadres, betalingsgegevens en ip-adres. Deze hebben wij nodig vanwege het contract dat we met je sluiten. Wij bewaren deze informatie tot het einde van het lidmaatschap en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht).

3. Contactformulier
Als je ons een mail stuurt voor een vraag, beantwoorden we deze zo snel mogelijk. Hiervoor gebruiken wij jouw naw-gegevens, bedrijfsnaam, telefoonnummer en e-mailadres. Het sturen van zo’n mail aan ons vatten wij op als toestemming voor dit gebruik. Wij bewaren deze informatie een jaar daarna. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken.

4. Nieuwsbrief
Je kunt je abonneren op een of meer van onze nieuwsbrieven. Hierin lees je nieuws, tips en informatie over onze producten en diensten. Dit abonnement kun je op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink. Via je account kun je dit ook doorgeven.

Je e-mailadres wordt alleen met jouw toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Deze gegevens worden bewaard tot drie maanden nadat je het abonnement hebt opgezegd.

5. Het registreren voor een (online) evenement
Door jezelf te registreren voor een van de (online) evenementen van Alex van Groningen BV ontvangen wij persoonsgegevens van je. Wij gebruiken jouw naw-gegevens, bedrijfsnaam, functie, telefoonnummer, e-mailadres, geslacht. Dit doen wij op basis van uw toestemming. Wij bewaren deze informatie tot drie jaar nadat je je hebt ingeschreven. Dat doen we zodat je niet steeds opnieuw al jouw gegevens hoeft in te vullen en zodat we je makkelijker kunnen benaderen als dat nodig is. Bovendien kunnen wij je uitnodigen voor toekomstige (online) evenementen en kunnen wij je interessante aanbiedingen doen van allerlei producten en diensten die Alex van Groningen BV biedt.

Tijdens evenementen worden foto’s en mogelijk video’s gemaakt. Door deel te nemen aan het evenement, ga je ermee akkoord dat de foto’s en/of video’s online geplaatst worden.

Aan deelnemers en partners van het (online) evenement worden deelnemerslijsten gestuurd met daarop naam, functie en bedrijf. Door je te registreren ga je akkoord met deze verspreiding.

Indien je op een evenement akkoord gaat met het scannen van je badge bij het betreden van een sessie, dan ga je ermee akkoord dat de betreffende partij (facilitator van de sessie) de gegevens (naam, bedrijf, functie en e-mailadres​) ​waarmee je bent geregistreerd ontvangt.

6. Het aanmelden voor een (online) opleiding
Als je je voor een van de (online) opleidingen en cursussen van Alex van Groningen BV inschrijft, een optie aanvraagt of informatie aanvraagt, dan ontvangen wij persoonsgegevens van jou. Wij gebruiken je naw-gegevens, bedrijfsnaam, functie, adres, telefoonnummer, e-mailadres en geslacht. Dit doen wij op basis van uw toestemming. Wij bewaren deze informatie tot drie jaar nadat je je hebt ingeschreven. Dat doen we zodat je niet steeds opnieuw al je gegevens hoeft in te vullen en zodat we je makkelijker kunnen benaderen als dat nodig is. Bovendien kunnen wij je uitnodigen voor toekomstige opleidingen en cursussen en kunnen wij je interessante aanbiedingen doen van allerlei producten en diensten die Alex van Groningen BV biedt.

Aan docenten van de (online) opleiding worden deelnemerslijsten gestuurd met daarop naam, functie en bedrijf. Door je te registreren ga je akkoord met deze verspreiding.

Statistieken en profilering
Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze website, waarbij we ook individuele gegevens kunnen inzien. Met deze statistieken verbeteren we onze website om zo bijvoorbeeld alleen nog relevante informatie te laten zien. Wij kunnen persoonsgegevens met elkaar combineren om meer over je te weten te komen. Uiteraard zullen wij je privacy te allen tijde respecteren.

Hiervoor gebruiken wij naw-gegevens, bedrijfsnaam, telefoonnummer, e-mailadres, ip-adres, klikgedrag en bezoekgedrag. Hier hebben wij een legitiem belang bij. Wij bewaren deze informatie gedurende drie maanden.

Reclame
Wij willen je graag reclame sturen over aanbiedingen en nieuwe producten of diensten. Dit doen wij:

  • per post
  • per e-mail
  • per telefoon

Je kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame. In elk reclamebericht staat hoe dat moet. Elke e-mail bevat een afmeldlink. Bij telefonische reclame kun je dit aangeven als je wordt gebeld.

Deze reclame kan van ons zelf zijn of van onze partners.

Advertenties
Onze website vertoont advertenties. Wij kijken of mensen deze relevant vinden, en gebruiken die informatie om in de toekomst alleen nog maar relevante of interessante advertenties en aanbiedingen te doen.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen
Wij geven je persoonsgegevens aan andere bedrijven of instellingen in de volgende situaties:

  1. Wanneer je whitepapers of diensten van derden via onze website afneemt, geven wij deze partijen bepaalde persoonsgegevens zoals je naam, bedrijf, functie, telefoonnummer en e-mailadres. Bij het afnemen van de whitepaper of diensten geef je toestemming voor het verstrekken van de door jou ingevulde gegevens aan de partner.
  2. Wanneer wij met bepaalde bedrijven samenwerken. Indien van toepassing, vermelden wij dat onze partners je persoonsgegevens kunnen krijgen. Zij zorgen ervoor dat advertenties zo veel mogelijk interessante of relevante aanbiedingen bevatten. Zij kunnen je dan zelf reclame sturen en/of benaderen. Wij hebben met ze afgesproken dat jij je daarvoor altijd kunt afmelden en dat zij dan jouw gegevens moeten wissen.
  3. Wanneer wij dat wettelijk verplicht zijn. Bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf.

Cookies
Onze website gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waarin we informatie kunnen opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt.

Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Als je daarna onze website verder gebruikt, nemen wij aan dat je geen bezwaar hebt tegen de cookies.

Je kunt via de browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige onderdelen van onze website werken dan niet goed meer.

Met andere bedrijven die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. Toch hebben wij geen volledige controle op wat zij zelf met de cookies doen. Lees dus ook hun privacyverklaringen.

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Wanneer onze website wijzigt, of wij onze dienstverlening aanpassen, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hieronder en kijk of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Inzage en wijzigen van uw gegevens
Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van je hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

Je hebt de volgende rechten:

  • Uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • Inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • Het laten corrigeren van fouten
  • Het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • Intrekken van toestemming
  • Bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen
Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens
Alex van Groningen BV
Burgemeester Haspelslaan 63
1181 NB Amstelveen
020 6390008

Lees ook ons cookiebeleid.