Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

3 dagen

Summer School 2024 | Slagkracht

Driedaags programma voor ervaren financials

Details
Lengte

3 dagen

Eerstvolgende startdata & locaties

wo 21 augustus 2024, Sint-Michielsgestel

wo 28 augustus 2024, Arnhem

Prijs (excl. btw)

€ 2.650

PE

20

Weet je zeker dat je de juiste dingen doet op het juiste moment? Dat je voldoende anticipeert op alle veranderingen die jouw bedrijf raken? Want binnen het vakgebied van de financieel professional verandert nogal wat.

Deze driedaagse Summer School gaat in op ‘Slagkracht’: het vermogen te anticiperen op uitdagingen, kansen en trends. Deze Summerschool zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen en de nieuwste inzichten uit de wetenschap én de praktijk.

De ontwikkelingen in de wereld staan niet stil. Digitalisering gaat razendsnel met AI, ChatGPT en Copilot, en andere trends die zowel een kans als een uitdaging zijn. We worden geconfronteerd met desinformatie en nepnieuws, nieuwe vormen van fraude en toenemende regeldruk. Maar ook de aandacht voor duurzaamheid en nieuwe rapportage-vereisten zijn een uitdaging voor bedrijfsvoering en leveranciers. En wat denk je van personele capaciteit? Hoe trek je nieuwe jonge werknemers aan in een toch al overspannen arbeidsmarkt?

Als financieel professional sta jij mede aan het roer van het bedrijf, en ben je medeverantwoordelijk voor rendement en continuïteit. Van achteroverleunen is dus geen sprake! Waarschijnlijk vraag je je regelmatig af of je wel de juiste dingen doet, de juiste keuzes maakt, niet te afwachtend bent. Kortom: of je wel slagvaardig genoeg bent om jouw organisatie te ontzorgen.

De zomerperiode is de perfecte tijd om een beetje afstand te nemen van de dagelijkse hectiek en je met deze vraag bezig te houden. In de Summer School Slagkracht focussen we op het slagvaardig inspelen op veranderingen.

Wat ga je leren?
We starten met een introductie van jezelf en je mede-deelnemers. De drie dagen zijn gevuld met interactieve workshops van experts en gastsprekers, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten maar voornamelijk vanuit de praktijk:

Als moderator treedt een ervaren financieel professional uit de NBA Faculty Business & Management op, om deze drie dagen de rode draad te behouden en discussies te faciliteren. Moderator bij de eerste editie is Coen Reinders RA, bij de tweede Bob Beusekom RA.

Roland van der Vorst, o.a. Head of Innovation bij de Rabobank, columnist FD en volgens velen een van de meest invloedrijke Nederlands voor de toekomst, geeft ons inzicht in de gevolgen van digitalisering en AI en hoe dit in de toekomst alleen maar intenser wordt. Wat zijn wij nog zonder technologie?

Jennifer Kuiper RA en Rob Christiaanse RA laten je in een meeslepende, interactieve en praktijkgerichte sessie ervaren hoe je tot weloverwogen duurzaamheidsbeslissingen komt binnen je organisatie.

CHRO VodafoneZiggo Thomas Mulder deelt zijn visie op de werkplek van de toekomst – en deelt praktische tips die je kunt toepassen in je eigen organisatie en die je helpen om de uitdagingen van een overspannen arbeidsmarkt beter aan te kunnen.

Diederik Stolk of Vikaash Koeldiep, beiden expert op het gebied van AI, ChatGPT en Copilot, geeft ons een update over de effectieve toepassingen binnen finance van deze kunstmatige intelligentie.

Helga Salemon, analist, researcher, publicist en bekend commentator in de media, deelt haar inzichten en diepgaande kennis over Rusland en China in relatie tot actuele ontwikkelingen. Hebben wij in Europa voldoende slagkracht tegen deze grootmachten?

In een workshop over actuele, ethische vraagstukken rondom oordeels- en besluitvorming gaan we onder leiding van Irene Kramer RC een aantal casussen onderzoeken. Dit met behulp van het NBA moreel besluitvormingsmodel.

Wat levert het je op?

  • Verdieping van je kennis van actualiteiten om beter onderbouwde keuzes te maken
  • Nieuwe invalshoeken en ervaringen andere deelnemers
  • Handvatten om je slagkracht te verhogen
  • Uitbreiding van je netwerk van vakgenoten en gelijkgestemden

Voor wie is deze Summer school bestemd?
Alle financieel professionals die zich beter willen voorbereiden op de toekomst en slagvaardiger willen werken. Je bent geïnteresseerd in verandering, technologie, en duurzaamheid en pakt elke mogelijkheid voor persoonlijke ontwikkeling. Je steekt graag wat op van sprekers uit de praktijk én van je mede-deelnemers en vakgenoten.

De NBA Opleidingen Summercourses zijn hooggewaardeerd en altijd uniek: elk jaar zijn er andere (actuele) onderwerpen en sprekers. Wil jij deze editie niet missen, schrijf je dan snel in want vol = vol. Er is bij deze summercourse ruimte voor 30 deelnemers.

Spreekt het programma van de Summer School Slagkracht je minder aan of past de periode je niet? Kijk dan eens naar deze mogelijkheid in juli: de Summer School Druk & Weerstand.

Business partner

Dit programma wordt uitgevoerd door onze business partner NBA Opleidingen. Na inschrijving ontvang je overige correspondentie van NBA Opleidingen.
Diederik Stolk
Diederik Stolk
Ondernemer en AI-trainer
Diederik is ondernemer en ervaren AI-trainer met uitgebreide prompt-ervaring. Hij is mede-oprichter van AI-Advies & Training, een bedrijf dat teams, bedrijven en professionals traint in de effectieve toepassing van kunstmatige intelligentie. Daarnaast heeft hij expertise op het gebied van (internationale) crisisbeheersing en wargaming. Diederik werkt daarnaast bij het NAVO Civil Military Cooperation Center of Excellence, en verricht opdrachten voor ministeries als Defensie en Buitenlandse Zaken.… meer info
Irene Kramer
Irene Kramer
Governance & financieel professional
Irene Kramer is een ervaren governance & financieel professional, met ervaring in het for-profit bedrijfsleven (15 jaar Unilever) en bij de publiekrechtelijke not-for-profit Nederlandse beroepsorganisatie van Accountants (13 jaar NBA). Centraal in Irenes loopbaan en bijdragen staan leren en ontwikkelen, en de rol van onderwijs, onderzoek en kennisontwikkeling daarin. meer info
fallback
Meer docenten Worden nader bekend gemaakt
Summer School 2024 | Slagkracht
Startdatum 21 augustus
wo 21 augustus 2024
10:30 - 19:00
Sint-Michielsgestel
do 22 augustus 2024
9:00 - 19:00
Sint-Michielsgestel
vr 23 augustus 2024
9:00 - 15:30
Sint-Michielsgestel
Routebeschrijving
Startdatum 28 augustus
wo 28 augustus 2024
10:30 - 19:00
Arnhem
do 29 augustus 2024
9:00 - 19:00
Arnhem
vr 30 augustus 2024
9:00 - 15:30
Arnhem
Routebeschrijving