Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Power BI voor bestuurders en CFO's

Beter inzicht in de mogelijkheden van Power BI

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

wo 6 november 2024, Utrecht

Prijs (excl. btw)

€ 650

PE

5

Deze training behandelt Power BI vanuit de blik van de bestuurder, zonder al te technisch te worden. Na afloop ben je weer op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in Excel en vooral Power BI in relatie tot financial en managerial reporting en planning & budgetting. Je hebt inzicht in de (on)mogelijkheden en weet je wensen duidelijk te maken in gesprek met de controller/ het Power BI team.

Als CFO of bestuurder krijg je Power BI rapportages ter inzage en beoordeling maar zit je zelf niet meer achter de knoppen. Toch heb je met je financiële achtergrond een gedegen kennis van Excel en financiële systemen en wil je weten wat de nieuwste ontwikkelingen zijn in Excel en vooral Power BI in relatie tot financial en managerial reporting en planning & budgetting.

Veel BI-trainingen zijn echter gericht op de financial- en/of business controller of data-analist die dagelijks rapportages maakt en ontwerpt. Daar leer je hoe je het beste deze rapportages kunt bouwen.

Wat ga je leren?
Deze training behandelt de onderwerpen vanuit de bestuurder zonder al te technisch te worden. Zo krijg je beter inzicht in de (on)mogelijkheden en kun je beter je wensen duidelijk maken in gesprek met de controller. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Basis technieken, report vs dashboard vs app, filter context vs drill down vs drill through
  • (Financial) Reporting standards (bijvoorbeeld IBCS)
  • Heb ik een datawarehouse (DWH) nodig, hoe ga ik met mijn ERP data om
  • Hoe kan ik Power BI gebruiken om mijn planning/budget proces te faciliteren
  • Heb ik Excel nog wel nodig, wat is daar nog verbeterd
  • Invloed Copilot of andere ChatGPT- en AI functionaliteit

Naast een demo over het opzetten van een financieel dashboard (hands-on, meedoen mag, neem dan je laptop mee) laten we een aantal voorbeelden zien van wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is met Power BI in relatie tot bovenstaande onderwerpen. En de mogelijkheden blijven groeien!

Wat levert het je op?
Na afloop heb je beter inzicht in de (on)mogelijkheden van Power BI en kun je beter je wensen duidelijk maken in gesprek met jouw controller/ Power BI team.

Voor wie is de training bestemd?
De training is uitstekend geschikt voor bestuurders met een financiële achtergrond en voor CFO’s met behoefte aan beter inzicht in de functionaliteiten en mogelijkheden van Power BI.

Aan de slag met jouw eigen team?
We kunnen dit programma ook incompany voor jouw team organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer deelnemers. Een incompany programma maken we op maat en is direct toepasbaar op de eigen werksituatie. Geen reistijd en waar en wanneer het jou uitkomt. Bovendien kan het financiële voordeel bij grotere groepen oplopen tot 50%.

Diederik van Kolfschoten
Diederik van Kolfschoten
Business controller, trainer, Power BI expert
Diederik is zijn loopbaan begonnen als business controller en finance manager bij o.a. KPMG en Atos Consulting BTN. Sinds 10 jaar werkt hij als interim finance professional en helpt hij bedrijven met zijn specifieke kennis op het snijvlak van finance, systemen en reporting en bij het ontwikkelen van Excel applicaties en Power BI-dashboards. Sinds 1993 heeft Diederik vele tientallen budget rondes, maand- en jaarafsluitingen en… meer info
Power BI voor bestuurders en CFO's
Startdatum 6 november
wo 6 november 2024
9:30 - 15:00
Utrecht
Routebeschrijving