Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Grip op IT kosten: offertes en urendeclaraties beoordelen

Houd je IT-projecten in control

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

wo 9 oktober 2024, Utrecht

Prijs (excl. btw)

€ 750

PE

6

Deze masterclass biedt concrete tools en inzichten om IT-offertes en urendeclaraties beter te beoordelen. Je weet welke gerichte vragen je moet stellen die leiden tot meer begrip en inzicht in een offerte. Dit alles leidt tot kostenbesparingen, betere doorlooptijden en meer toekomstzekerheid.

IT-gerelateerde kosten nemen een toenemend aandeel van de totale kosten en leggen een groot beslag op cash. En IT-projecten lopen regelmatig uit de begroting, zowel intern als extern. Dat begint al bij het beoordelen van projectbegrotingen voor IT-projecten en IT-offertes. Hoe beoordeel je deze écht op inhoud? Hoe en welke kritische vragen stel je? En als het project dan loopt, hoe hou je grip op de kosten versus de voortgang en hoe controleer je of er alleen wordt gefactureerd wat daadwerkelijk wordt geleverd?

Tijdens deze eendaagse masterclass gaan we met behulp van vele praktijkvoorbeelden leren hoe je vanuit Finance meer grip krijgt op het beoordelen van IT-projecten. Dit omvat softwareontwikkeling, IT infrastructuur, clouddiensten, werkplekbeheer, AI-projecten en IoT projecten.

Wat ga je leren?
Stel vanuit de finance functie de juiste vragen aan de (interne of externe) IT gesprekspartner en aanbieder. Durf te vragen. Jij hebt de kennis. Enkele voorbeelden:

  • Moet het project helemaal maatwerk zijn?
  • Waarom worden bepaalde keuzes gemaakt?
  • Is de leverancier echt onafhankelijk in het advies?
  • Kost het maken van dat rapport daadwerkelijk 80 uur? Waarom dan? Wanneer moet je dat geloven en wanneer niet?
  • Leveren ze een echte senior voor het senior uurtarief? Hoe weet je dat?
  • Wat staat er eigenlijk in de overeenkomst? Is de software wel van ons?
  • Waar zitten de verborgen cloud-kosten?
  • Hoe lang zit ik eigenlijk aan de leverancier vast? En kan ik makkelijk van hem af?

Wat levert het je op?
Deze masterclass biedt concrete tools en inzichten om IT-offertes en urendeclaraties beter te beoordelen. Je weet welke gerichte vragen je moet stellen die leiden tot meer begrip en inzicht in een offerte. Maar ook tot het verwijderen van overbodige zaken. Daarnaast leer je urendeclaraties kritisch te beoordelen. Dit alles leidt tot kostenbesparingen, betere doorlooptijden en meer toekomstzekerheid.

Na afloop van deze masterclass ga je naar huis met een helder en concreet stappenplan, toepasbaar op de eigen IT-projecten.

Wat kun je verwachten?
Bereid je voor op een meeslepende en leerzame ervaring, gepresenteerd door Sander Kollerie, een vooraanstaand IT-expert met 25 jaar ervaring in het veld. Het is een interactieve masterclass waarbij de deelnemers ook veel van elkaar leren.

Voor wie is deze masterclass bedoeld?
De masterclass is ideaal voor controllers, financiële managers, en andere financiële professionals die te maken hebben met IT-projecten, zowel intern als extern.

fallback
Sander Kollerie
DGA Digitaaleon
Sander is DGA van Digitaaleon, een bedrijf gespecialiseerd in softwareontwikkeling, systeemintegratie en business intelligence oplossingen. meer info
Grip op IT kosten: offertes en urendeclaraties beoordelen
Startdatum 9 oktober
wo 9 oktober 2024
9:30 - 17:00
Utrecht
Routebeschrijving