Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

CSRD Advanced

Duurzaamheidsverslaggeving in de praktijk

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

do 19 september 2024, Nieuwegein

do 17 oktober 2024, Hoofddorp

do 21 november 2024, Nieuwegein

Prijs (excl. btw)

€ 995

PE

8

Deze CSRD Advanced cursus geeft je praktische handreikingen om CSRD-regelgeving te vertalen naar de organisatie. Voldoende basiskennis over CSRD is een voorwaarde voor deelname. Bekijk de cursus CSRD Essentials om deze basiskennis op te doen. Klik hier voor meer informatie over de hele CSRD Leergang.

De CSRD regelgeving verplicht bedrijven te rapporteren over onder andere de milieu- en sociale impact van bedrijfsactiviteiten, governance en om deze informatie te laten toetsen door een externe accountant. Voor veel bedrijven betekent dit dat zij snel aan de slag moeten om klaar te zijn en te voldoen aan deze verplichting. Wat betekent dit voor de rol van de financial?

Tijdens deze dag gaan we invulling geven aan hoe je als financial CSRD in jouw organisatie ‘top down’ implementeert: strategie, beleid, richtlijnen en procedures, KPI's. Maar ook ‘bottom up’: meting bij de bron, GKG scope 1,2 en 3 waarbij we onder andere aandacht geven aan welke (software) tools momenteel beschikbaar zijn en wat zij kunnen bieden, welke openbare bronnen en (gratis) tools en normen te vinden zijn op het internet, wat bieden de accounting en consulting organisaties aan oplossingen en wanneer heb je welke adviseur nodig?

Wat ga je leren?

 • Overzicht uitdagingen en oplossingen op het gebied van stakeholderanalyse, waardecreatiemodel, opstellen longlist, uitvoeren dubbele materialiteitsanalyse, illustratief voorbeeld ESG-gaap analyse, shortlist, opstellen overzicht risico’s, impact, kansen, aanvangen met strategie, beleid actiepunten, vaststellen datapunten en meetinstrumenten, rapportage, ook op het gebied van de EU-taxonomie.
 • Overzicht van voorhanden (software) tools met betrekking tot duurzaamheidsverslaggeving van rapportage-software tot verzameling brongegevens (bijvoorbeeld scope 1,2 en 3 emissies).
 • Voorhanden praktische tools en checklists, waaronder meer dan 200 hyperlinks
 • Voor in- en externe accountants of financiële afdeling: welke richtlijnen momentele gebruiken om de niet-financiële informatie en duurzaamheid te controleren (controlestandaarden, ISO, etc.).
 • Aankomende sector specifieke standaarden.
 • Praktische tips en trucs.
 • Handig veelomvattend en actueel digitaal naslagwerk.

Wat levert het je op?

 • Draag effectief bij aan de duurzaamheidsverslaggeving van de organisatie, onderken de impact van de risico's en benut de kansen.
 • Deel kennis en ervaring met vakgenoten.
 • Ontvang een schat aan praktische (digitale) informatie.
 • Na deze cursus ben je op de hoogte van de meest recente wijzigingen in CSRD, ESRS en de daaraan ten grondslag liggende en aanpalende normen.

Welke boeken en/of materiaal ontvang je?
Alle deelnemers ontvangen een uitgebreide digitale documentatiemap waarin niet alleen alle presentaties zitten maar welke ook is gevuld met actuele regelgeving, jurisprudentie en toonaangevende artikelen.

Voor wie is deze cursus bestemd?
Deze cursus is relevant voor financials (controllers, financieel managers maar ook accountants en consultants) die al bekend zijn met de hoofdlijnen van de nieuwe CSRD-regelgeving en op zoek zijn naar praktische handreikingen om dit meteen te kunnen vertalen naar hun organisatie.

Voldoende basiskennis over CSRD is een voorwaarde voor deelname. Bekijk de cursus CSRD Essentials om deze basiskennis op te doen.

Aan de slag met jouw eigen team?
We kunnen dit programma ook in huis voor jouw team organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer deelnemers. Een incompany programma maken we op maat en is direct toepasbaar op de eigen werksituatie. Geen reistijd en waar en wanneer het jou uitkomt. Bovendien kan het financiële voordeel bij grotere groepen oplopen tot 50%.

Programma:

9:00 uur - 9:30 uur | Inloop en ontvangst
9:30 uur - 11:00 uur | Blok I
11:00 uur - 11:15 uur | Pauze
11:15 uur - 12:30 uur | Blok II
12:30 uur - 13:30 uur | Lunch
13:30 uur - 15:00 uur | Blok III
15:00 uur - 15:15 uur | Pauze
15:15 uur - 17:15 uur | Blok IV
17:15 uur - 17:30 uur | Evaluatie, wrap-up en sluiting

Let op: Deelnemers ontvangen vooraf studiemateriaal ter voorbereiding (studietijd ca. 1 uur)
Stefan Betting
Stefan Betting
drs. Stefan N. Betting RA
Ik ben een docent in hart en nieren. Met meer dan 200 trainingen per jaar en dat vanaf het jaar 2000 kan ik zeggen dat ik doe waar ik plezier in heb. Mijn expertise ligt met name op het vlak van de (inter-)nationale externe verslaggeving waaronder Dutch Gaap, IFRS en US Gaap. Ik heb ook ruimschootse ervaring met Integrated Reporting en Duurzaamheidsverslaggeving. Ik geef al… meer info
CSRD Advanced
Startdatum 19 september
do 19 september 2024
9:15 - 17:30
Nieuwegein
Routebeschrijving
Startdatum 17 oktober
do 17 oktober 2024
9:15 - 17:30
Hoofddorp
Routebeschrijving
Startdatum 21 november
do 21 november 2024
9:15 - 17:30
Nieuwegein
Routebeschrijving
Startdatum 18 december
wo 18 december 2024
9:15 - 17:30
Hoofddorp
Routebeschrijving