1. Home
  2. Stap Budget

STAP budget


Sinds 1 maart 2022 krijgen miljoenen Nederlanders een training of opleiding met een korting ter waarde van €1.000,-inclusief BTW met het STAP-budget!

Het volgende aanvraag moment van het STAP budget is op 1 september 2022. Vraag dus nu alvast je opleiding, masterclass of cursus bij Alex van Groningen aan zodat je de offerte voor die tijd beschikbaar hebt.

Wat is het STAP budget? 

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie en vervangt de huidige fiscale aftrek voor scholingskosten. Het STAP budget is ook te combineren met een bijdrage van jouw werkgever. Deze cofinanciering maakt dit nieuwe budget extra aantrekkelijk. 

Kan ik aanspraak maken op het STAP-budget?

Voor iedereen die in Nederland woont en:

  • Tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd is.
  • Geen studiefinanciering ontvangt.
  • Volksverzekerd is.
  • Dat jaar nog geen STAP-budget heeft gekregen (en er nog budget is).
  • STAP-budget wordt alleen toegekend door het UWV als je opleiding start tussen de 1 en 5 maanden na het aanvraagmoment.

STAP-budget aanvragen bij Alex van Groningen

Stap 1: Kies de opleiding, cursus of masterclass die je wilt volgen.

Stap 2: Voltooi je vooraanmelding door het inschrijfformulier in te vullen. Je ontvangt van ons een bevestiging van je aanmelding inclusief instructies met de vervolgstappen.

Stap 3: STAP-budget aanvragen bij UWV. Upload jouw aanmeldbewijs op 1 september om 10.00 via het STAP-portaal en krijg binnen 48 uur bericht over goedkeuring.

Stap 4: Sart met je opleiding. Als je aanvraag is goedgekeurd krijgen wij bericht van UWV en zullen wij je inschrijving definitief verwerken en waar nodig de overige kosten factureren.

Cedeo-erkend

De trainingen en opleidingen van Alex van Groningen beschikken over een Cedeo-erkenning. Dit geeft jou de garantie dat minimaal 80 procent van onze klanten ‘tevreden tot zeer tevreden’ is over de kwaliteit van onze cursussen en onze dienstverlening. Om deze Cedeo-erkenning te behouden, dienen wij iedere twee jaar een nieuw klanttevredenheidsonderzoek te doen en deze af te sluiten met positief resultaat. Dit geeft je de zekerheid dat de goede beoordelingen van onze trainingen en opleidingen altijd actueel zijn. Meer informatie vind je op de website van Cedeo.  

Alle opleidingen

Bekijk hieronder het complete aanbod voor jouw Permanente Educatie: