1. Home
  2. Cursussen
  3. Summer School 2022 | Een dag in 2030

Summer School 2022 | Een dag in 2030


Ontdek tijdens deze driedaagse Summer School over het vormgeven van de toekomst en wat je vandaag kunt doen om invloed uit te oefenen op die dag in 2030.

nba-opleidingen-omdat-kennis-telt.svg


Dit programma wordt aangeboden in samenwerking met onze opleidingspartner NBA Opleidingen.

 

Meerdaags programma voor ervaren financials

 

The future depends on what you do in the present
Mahatma Gandhi

Kom je in 2030 met een zelfrijdende auto naar de summer school? Is de schuldenberg compleet uit de hand gelopen? Is er een toezichthouder voor algoritmen aangesteld? Is Finance helemaal versmolten met IT? Hebben we massaal de Sustainable Development Goals omarmd en zijn we 100% circulair? Hoe staat het met de ‘war on talent’? En heb jij zelf de regie over je eigen pad?

Onder het motto 'de toekomst hangt af van wat je nu doet' kijken we tijdens deze summer school vooruit naar een dag in 2030. Hoe ziet zo'n dag er uit - en hoe, waar raakt het de finance functie? 


Wat zijn de voordelen van de cursus?

Deze summer school heeft als doel om finance professionals te wapenen met de juiste kennis, tools en handvatten om zodoende optimaal voorbereid te zijn op de (nabije) toekomst.

Welke onderwerpen komen aan bod?

We zijn op dit moment nog druk bezig met ontwikkeling. Alvast een vooruitblik:

Een nieuwe economische bloeiperiode – Edin Mujagic
De summer school wordt geopend door Edin Mujagic, een van Nederlands bekendste economen. Edin voorziet een decennium met crisissen, soberheid en oplopende schulden. Maar het donkerste uur is vlak voor de dageraad: zijn schets van een dag in 2030 is de ouverture van een gouden periode.

De digitale transitie - Joris Juttmann
De moderne finance functie kijkt holistisch naar de complete financiële huishouding en stuurt steeds breder op IT, HR en CRM. Vanuit die rol sta je voor keuzes die impact gaan hebben op het business model en de continuïteit van de organisatie. Om je bij deze keuzes te helpen geven we een overzicht van de ontwikkelingen in IT. Denk aan Cloud versus on premise, BI, process mining, RPA en AI. Je krijgt een model mee om het IT-landschap in de organisatie overzichtelijk in kaart te brengen.

Duurzaamheidsstrategie, meten en rapporteren – Emma Verheijke
De vraag is niet of je naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering gaat, maar hoe. Emma Verheijke, partner Sustainability & Impact bij Grant Thornton vertelt waarom je vandaag moet beginnen met een strategie voor verduurzaming. Gaat je organisatie voor zero waste, inclusiviteit en een eerlijke productieketen? Met heldere doelen, logische modellen en een duidelijke roadmap zorgt een impact strategie ervoor dat korte-termijn acties in lijn komen met lange-termijn visie. En dat iedereen in de organisatie weet hoe hieraan bij te dragen.

IT Rockstars en de ‘war on talent’ - Laurens Simonse en Raymond de Looze
Bij Team Rockstars IT staat het geluk van de medewerkers voorop. Ze geloven ze dat tevreden medewerkers niet alleen langer bij je blijven werken, maar ook hun prestaties en impact fors toenemen. Dat lijkt een ‘no-brainer’. De praktijk wijst echter uit dat het een grote uitdaging is om dit te bewerkstelligen. Bij IT Rockstars lukt het ze keer op keer. Hoe doen ze dat? Tijdens deze sessie geven Laurens Simonse, (oprichter en CEO IT Rockstars) en Raymond de Looze (bedrijfskundige en coach) een kijkje in de keuken van deze succesvolle scale-up.

In gesprek met... - Annemarie van Gaal
In een vertrouwelijke setting een open gesprek met Annemarie van Gaal, succesvol ondernemer en investeerder, commissaris, auteur en opiniemaker. Wat is haar toekomstvisie op finance, Rusland, leiderschap, en veranderende businessmodellen?

Vlam je nog in 2030? – Hans Wichards
Stel je eens voor dat de tijd voorbij vliegt als je werkt, dat je werkt vanuit je eigen energie, dat je je talenten inzet en een bijdrage levert aan een groter doel. Als je aan het eind van de dag terugkijkt voel je je trots op jouw prestaties en op jouw bijdrage aan het grotere doel. Tijdens deze workshop ga je met Hans Wichards RO op zoek naar jouw vlam en jouw bron van energie. Je leert zien hoe jouw energie werkt als een kompas en hoe jij zelf regie kunt nemen op jouw well-being. Iedereen heeft een pad te bewandelen tijdens zijn/ haar leven. Jouw pad ligt klaar. Aan jou de kunst om je pad te gaan bewandelen.

Kom naar deze innovatieve en verrassende summer school en ga in gesprek met vakgenoten en topdocenten over het vormgeven van de toekomst. Krijg ideeën en tools aangereikt die je meteen kunt toepassen. Scherp je geest en doe nieuwe inspiratie op!

Voor wie is deze cursus bestemd?

Accountants in business, controllers, professionals in (hoger) financieel management.

 

Het hele team op hetzelfde niveau

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Een financieel voordeel oplopend tot 50% van open deelname, een programma op maat en uitvoering waar en wanneer het jou en jouw organisatie uitkomt. Bel voor meer informatie of een offerte met Ivo ten Hoorn op +31 6 2471 9757.

Programma

Dag 1

10.30 : Aanvang
19.00 : Einde

Dag 2

09.00 : Aanvang
19.00 : Einde

Dag 3

09.00 : Aanvang
16.00 : Einde

 

Docenten

Annemarie van Gaal

Annemarie is ondernemer en commissaris bij een aantal bedrijven, lid van de Raad van Advies bij DUO en bestuurslid bij Start Foundation. Zij heeft diverse corporate finance adviseurs als CVC en BC Capital Partners geadviseerd bij overnames en is lid geweest van de RvT bij AFM. Annemarie is in de jaren ’90 verhuisd naar Moskou en heeft daar Independent Media opgezet, de grootste onafhankelijke uitgeverij van Rusland. Terug in Nederland is zij diverse bedrijven gestart in de media, retail- en vastgoedsector en daarnaast geïnvesteerd in een aantal bedrijven in binnen- en buitenland. Veel mensen kennen Annemarie van televisieprogramma’s als Dragons Den en als tafelgast bij talkshows als Op1 en Jinek.


Raymond de Looze

Raymond is bedrijfskundige en jurist. Na een internationale carrière legde hij zich toe op zijn ware passie: de ontwikkeling van mensen. Raymond daagt je met eenvoudige woorden en humor uit tot kritisch zelfonderzoek. In 2020 verscheen zijn succesvolle debuut, het boek DIY Goeroe. Nog geen 10 maanden later werd zijn tweede boek gepubliceerd: Hoe je de beste versie van jezelf wordt – en waarom je dat vooral niet moet willen. Naast schrijver is hij mede-oprichter van Double-OO, dat professionele organisaties een doordacht proces voor ontwikkeling biedt.


Emma Verheijke

Emma is partner Sustainability & Impact bij Grant Thornton. Zij heeft brede expertise in zowel theorie als praktijk rondom maatschappelijke impact en duurzaamheid, en ondersteunt een breed portfolio aan nationale en internationale klanten met ESG, impact en duurzaamheidstrategie, meting en rapportage. Samen met haar team helpt Emma organisaties navigeren in het landschap van bestaande frameworks, methoden en regelgeving rondom maatschappelijke verslaglegging zoals GRI, integrated reporting, TCFD en de Sustainable Development Goals. Met strategisch advies en efficiënte data-oplossingen begeleidt zij organisaties in de transitie naar een meer duurzame economie.


Laurens Simonse

Laurens is oprichter en CEO van Team Rockstars IT, opgericht in 2015 en inmiddels uitgegroeid naar een team van 350 IT’ers. Team Rockstars IT heeft vanuit de filosofie “Happy Developers, High Impact” een compleet nieuwe manier van werken opgericht; volledig afgestemd op de wensen van de IT'ers die de wereld van morgen gaan bepalen.


Hans Wichards MSc RO

Hans is gefascineerd door menselijk gedrag en het verlangen van managers om organisaties te beheersen. Hij is eigenaar van Gear Shift Trainingen en Passo Organisatieadvies, en is docent aan de Nyenrode Business Universiteit. Hans verzorgt trainingen op het gebied van well-being: persoonlijk leiderschap, effectiever samenwerken en interne beheersing. Vanuit diverse rollen (intern en extern) heeft hij jarenlange ervaring op het gebied van interne beheersing, veranderingen realiseren en effectief samenwerken. Hij leeft vanuit het positivisme: "ja heb je en nee kun je krijgen" en werkt vanuit energie en passie.


Edin Mujagic

Edin Mujagic (1977, Bosnië-Herzegovina) woont sinds 1992 in Nederland waar hij macro-economie heeft gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg, waar hij zich specialiseerde in macro- en monetaire economie. Hij schrijft regelmatig over die en aanverwante onderwerpen in onder meer het Financieele Dagblad, IEX Profs, Effect, De Financiële Telegraaf, het Reformatorisch Dagblad, Elsevier en anderen. Daarnaast duidt hij regelmatig economische ontwikkelingen op BNR News Radio, Radio 1 en Goedemorgen Nederland op NPO 1 en is auteur van verschillende boeken, zoals '10 jaar euro: biografie van een jonge wereldmunt' (2009), 'Geldmoord: hoe de centrale banken ons geld vernietigen' (2012), 'Boeiend en geboeid: een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816' (2016) en 'Keerpunt 1971: over staatsschuld, werkende armen en nieuwe economische groei' (2021). Sinds februari 2018 is Edin hoofdeconoom van OHV Vermogensbeheer in Amsterdam.


Gerko Tempelman

Gerko TempelmanGerko Tempelman is filosoof en theoloog. Hij is oprichter van de Nederlandse Death Cafés en experimenteerde met een kerk voor atheïsten en dominees achter de ramen op de wallen. Daarnaast is hij filosofisch dramaturg bij theatercollectief McKassett. Onlangs kwam zijn boek Ongeneeslijk Religieus uit. Gerko geeft lezingen over filosofie, islam, christendom en ideeëngeschiedenis.

 

 

Joris Juttmann

Partner Digital Process Excellence bij KPMG Advisory. Joris leidt proposities op het snijvlak van (E2E-) procesverbetering en nieuwe technologie binnen KPMG Nederland. Daarnaast heeft hij ruime internationale hands-on ervaring in financieel management en consulting.

  • 3 dagen

  • € 2300

  • 20 PE

Datum / Locatie

31 augustus 2022, 1, 2 september 2022
Hotel Ernst Sillem Hoeve in Den DolderSchrijf je nu in
Neem een optie
Summer School 2022 | Een dag in 2030

Twijfel je over een cursus of kunnen wij je voorzien van een advies?

Neem gerust contact op, wij helpen je graag verder.

Mirjam Helsloot & Anneclaire Broerse, Coördinatoren Educatie
+31 20 246 7125
[email protected]