1. Home
 2. Cursussen
 3. Online masterclassreeks Digitale Fitheid voor Financials

Online masterclassreeks Digitale Fitheid voor Financials


Word digitaal fit met de Online masterclassreeks Digitale Fitheid. Bouw een brein-ondersteunend systeem om snel en doeltreffend bij al jouw kennis te komen.

Heb je het gevoel tientallen uren onnodig werk te doen en word je geleefd door jouw mailbox? Word je overspoeld door informatie en onnodige afleidingen? En wil je weten hoe je verantwoord omgaat met zaken als veiligheid, privacy en wachtwoorden? Win kostbare tijd en vergroot jouw digitale fitheid! Bouw een brein-ondersteunend systeem' om snel en doeltreffend bij al jouw kennis te komen. Volg deze masterclassreeks!

De Digitale fitheid voor Financials is een 5-delige online masterclassreeks speciaal opgezet voor financiële professionals. De reeks bestaat uit vijf webinars van elk ca. 1,5 uur.

1. Digitaal bewustzijn
2. Digitale hygiëne
3. Digitale vaardigheden
4. Persoonlijk kennismanagement
5. Persoonlijke groei met behulp van technologie

Inclusief lidmaatschap van de Digitale Fitheid Community

Om jou te helpen jouw nieuw verworven digitale fitheid ook écht in de praktijk toe te passen krijg je na je deelname gratis toegang tot de Digitale Fitheid Community. Stel elke week je vragen aan Martijn en laat je proactief inspireren met praktische tips, artikelen en discussies. Zo word je niet alleen digitaal fit, je blíjft het ook!


Wat zijn de voordelen van de cursus?

 • Ontdek wat digitale fitheid voor jou kan betekenen
 • Vergroot je digitale veiligheid
 • Voorkom digitale oplichting
 • Ontwikkel je digitale vaardigheden
 • Leer alles over persoonlijk kennismanagement
 • Bespaar tijd en energie

Welke onderwerpen komen aan bod?

1. Digitaal bewustzijn

De manier waarop we onze samenleving inrichten en beleven wordt enorm beïnvloed door technologie. En die verandert ook nog eens snel en doorlopend. De weinig flexibele manier waarop we ons werk organiseren voldoet daardoor totaal niet meer en vraagt om heel ander gedrag en organiseren. Op welke manieren en met welke uitgangspunten kan en moet dat anders? Om die vraag te kunnen beantwoorden is digitaal bewustzijn nodig. Het geeft je een goed beeld bij wat er op dit moment aan de hand is in de wereld van technologie en hoe je je daartoe het beste kunt verhouden; digitaal bewustzijn is het waarom van Digitale Fitheid.

Onderwerpen:

 • De dynamiek van de netwerk- en informatiesamenleving. 
 • De vele technologieën die op dit moment ons werk beïnvloeden
 • De nieuwe paradigma's die nodig zijn om ons werk de komende jaren effectief te organiseren.

 

2. Digitale hygiëne

Als je leest dat er bij de overheid iets misgaat met de ICT, dan is het doorgaans een probleem met digitale hygiëne. Digitale hygiëne kan gaan om de beveiliging van je computer, zoals passwords en tweefactor-authenticatie, maar ook om het maken van backups en tijdige updates. Bovendien is het bij digitale hygiëne belangrijk om je eigen en elkaars focus te bewaken door digitaal op te ruimen en afspraken te maken over zaken zoals e-mail.

Onderwerpen:

 • Op verantwoorde én eenvoudige manier omgaan met veiligheid, privacy en wachtwoorden
 • Fraude herkennen (zoals phishing)
 • Informatie veiligstellen (voor jezelf en je organisatie)

 

3. Digitale vaardigheden

De meeste mensen gebruiken de computer als een moderne typemachine en werken vooral met 4 soorten A4-tjes: DOC, XLS, PDF en PPT. Heel veel informatie is onnodig gevangen in documenten. Dat is net als over de snelweg rijden met een Boeing 747. Het kan maar is geen goed idee. Gebrek aan digitale vaardigheden kost een gemiddelde kenniswerker minimaal 200(!) uur per jaar. Dat is tijd, maar ook energie en slagkracht die met digitale vaardigheden is terug te winnen. Digitale vaardigheden is steeds weten welk digitaal gereedschap relevant is, hoe het werkt én welk gereedschap je het beste kunt gebruiken.

Onderwerpen:

 • Quick wins op het gebied van inspanning, slagkracht en energie
 • Strategieën om nieuwe vaardigheden snel eigen te maken
 • Het delen van vaardigheden binnen een organisatie.

 

4. Persoonlijk kennismanagement

Als het om geld gaat zorgen we dat het liquide en daarmee snel inzetbaar is. Maar een andere krachtige vorm van kapitaal, informatie, zit vaak 'verstopt' in documenten, mappen en submappen. Daardoor is teveel van onze kennis op het moment dat het ertoe doet niet voorhanden. Als het gaat om je eigen duurzame inzetbaarheid en ter ondersteuning van een leven lang leren ontkom je niet aan het slim beheren van je eigen kennis. Want als je die kennis snel kunt bewaren, terugvinden en delen win je aanzienlijk aan slagkracht.


Onderwerpen:

 • Het bouwen van 'brein-ondersteunende' systemen zodat je snel en gemakkelijk bij je eigen kennis kunt komen
 • Geschikte tools om zo'n systeem te bouwen
 • Het verzamelen en delen van kennis binnen je organisatie

 

5. Persoonlijke groei met behulp van technologie

Met handige hulpmiddelen kun je je persoonlijke ontwikkeling beter in de gaten houden en zelfs versnellen. Als je je voorneemt om elke dag 10.000 stappen te zetten is het reuzehandig om te weten hoeveel stappen je al gezet hebt. Moeiteloos meten is dankzij technologie makkelijker, goedkoper en leuker dan ooit. Ook kan technologie te hulp schieten bij dingen die op eigen kracht lastig zijn; denk aan je agenda die op het juiste moment een seintje geeft wanneer je iets moet doen.

Welke boeken en/of materiaal ontvang je?

Je ontvangt gratis het boek 'Ons werk is stuk' (Martijn Aslander, 2021). Kenniswerkers verwerken veel meer informatie en doen meer tegelijk, en toch is er sinds de jaren '50 weinig veranderd aan de manier waarop we onze werkdag indelen. In een steeds digitalere wereld zijn we daardoor, gek genoeg, niet efficiënter geworden. Het nieuwste boek van Martijn Aslander is een echte eye-opener en zet uiteen hoe we op een betere en efficiëntere manier digitaal kunnen werken.

Voor wie is deze cursus bestemd?

Deze masterclass is geschikt voor iedereen die digitaal fitter wil worden en sneller en behendiger wil werken.

Het hele team op hetzelfde niveau

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Een financieel voordeel oplopend tot 50% van open deelname, een programma op maat en uitvoering waar en wanneer het jou en jouw organisatie uitkomt. Bel voor meer informatie of een offerte met Ivo ten Hoorn op +31 6 2471 9757.

Programma

Webinar 1: Digitaal bewustzijn

Webinar 2: Digitale hygiëne

Webinar 3: Digitale vaardigheden

Webinar 4: Persoonlijk kennismanagement

Webinar 5: Persoonlijke groei met behulp van technologie

Docenten

Martijn Aslander is al meer dan 10 jaar één van de meest ervaren sprekers op het gebied van de netwerk- en informatiesamenleving.

Zijn boeken Easycratie en Nooit Af gelden als een standaardwerk voor menig bestuurder. Als StandUp Filosoof onderzoekt en verwoordt hij elke dag opnieuw mogelijkheden om problemen te tackelen en kansen te verzilveren. Met zijn nieuwste thema, Digitale Fitheid pioniert hij wederom in de voorhoede van de toekomst van werk.

 

 

 

 • 5 dagen

 • € 495 euro (excl. BTW)

 • 7 PE

Datum / Locatie

19 en 26 oktober en 2, 9 en 16 november 2021
13.30 uur – 15.00 uur
OnlineSchrijf je nu in
Neem een optie
Online masterclassreeks Digitale Fitheid voor Financials

Heb je vragen?

Kan ik je van dienst zijn met een toelichting of advies? Bel of mail gerust. Ik help je graag verder.

Ivo ten Hoorn, Opleidingsadviseur
+31 6 2471 9757
[email protected]