1. Home
 2. Cursussen
 3. Masterclass Turnaround Management

Masterclass Turnaround Management


Wat is het proces van turnaround? Hoe ziet een succesvol turnaround plan eruit en wat zijn de belangrijkste succes- en faalfactoren?

Waarom halen ook jarenlang gezonde ondernemingen het soms niet? Hoe ziet een succesvol turnaroundplan eruit en wat zijn de belangrijkste succes- en faalfactoren van turnaroundprojecten in de Nederlandse praktijk? Turnaround staat hoog op de agenda in iedere boardroom, of het nu goed gaat of niet.

Ontdek de succes- en faalfactoren van Turnaround management

Internationaal turnaround expert Jan Adriaanse onthult de geheimen achter enkele zeer succesvolle turnarounds en toont tevens de faalfactoren achter geruchtmakende faillissementen. Ontvang aan de ene kant de tools waarmee je efficiënt kosten reduceert en ontdek aan de andere kant nieuwe mogelijkheden tot omzetgroei.

Gastbijdrage van Robbert Peek, Distressed M&A specialist en Partner bij Peek von Schükkmann
Doorstarten in Corona tijd? Hoe creëer je rust onder schuldeisers? Hoe bepaal je de beste verkoopstrategie? En hoe benader je kopers of investeerders zorgvuldig en doelgericht? Zomaar een paar essentiële vragen die boven komen wanneer een doorstart een optie wordt.

In vijf dagen CFO ready; Strategisch Financieel Management

Deze masterclass maakt deel uit van de vijfdaagse reeks De Nieuwe CFO; Strategisch Financieel Management. Bekijk hier het volledige vijfdaagse programma.  


Wat zijn de voordelen van de cursus?

 • Grijp op tijd in en voorkom dat het echt misgaat
 • Herken early warning signals bij jouw belangrijkste partners en klanten
 • Reduceer kosten door beschikbare tools effectief te hanteren

Welke onderwerpen komen aan bod?

 • Turnaround management in de 21e eeuw
 • Waarom bedrijven altijd door eigen toedoen in de problemen komen
 • Disruptive trends; belangrijkste oorzaak van falen in de 21e eeuw
 • Wanneer moet je ingrijpen?
 • Succes- en faalfactoren van turnaround management
 • Kostenreductie vs. groeien in crisistijd
 • Het belang van vertrouwensherstel in een turnaround

 

Welke boeken en/of materiaal ontvang je?

Alle deelnemers ontvangen een map met alle presentaties die uitstekend als naslagwerk kan worden gebruikt. Deelnemers aan deze masterclass ontvangen tevens als ondersteunende literatuur het boek: Zwaar weer ondernemen. Overlevingsgids voor ondernemers in Bijzonder Beheer van Jan Adriaanse.

Turnaround management

Voor wie is deze cursus bestemd?

Ben je ook een financieel manager aan wie steeds hogere eisen worden gesteld? Wordt van je verwacht dat je meedenkt over over strategie en uitvoering? Word je ook geconfronteerd met nieuwe regels en een grotere aansprakelijkheid? Dan is deze opleiding voor jou onmisbaar. Na het volgen van deze opleiding ben je op de hoogte van relevante trends en ontwikkelingen op het financiële vakgebied. Daarnaast heb je ruimschoots de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met vakgenoten.

Het hele team op hetzelfde niveau

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Een financieel voordeel oplopend tot 50% van open deelname, een programma op maat en uitvoering waar en wanneer het jou en jouw organisatie uitkomt. Bel voor meer informatie of een offerte met Ivo ten Hoorn op +31 6 2471 9757.

Programma

Filevrij programma: Wanneer moet je ingrijpen? | Succes- en faalfactoren van turnaround management | Kostenreductie vs. groeien in crisistijd

 • 12:00 - 12:30 uur: Ontvangst met koffie, thee en een lunch
 • 12:30 - 14:45 uur: Programma blok 1
 • 14:45 - 15:00 uur: Pauze met koffie en thee
 • 15:00 - 17:15 uur: Programma blok 2
 • 17:15 - 18:15 uur: Pauze met diner
 • 18:15 - 20:30 uur: Programma blok 3
 • 20:30 uur: Einde programma

Docenten

Jan Adriaanse

Professor dr. Jan Adriaanse is een internationaal expert op het gebied turnaround management. Jan wordt regelmatig door de top van het nationale en internationale zakenleven gevraagd zijn vooruitstrevende visie op Turnaround management te delen. 

Adriaanse  is als hoogleraar Turnaround Management verbonden aan de afdeling Bedrijfswetenschappen van de Universiteit Leiden. Daar is hij onder meer actief binnen het onderzoeksteam Turnaround, Rescue & Insolvency Leiden (TRI-Leiden). Daarnaast is hij oprichter van BFI Global, een onderzoeksbedrijf gespecialiseerd in big-data analyses in de context van business failure prevention & investigation.

Jan studeerde bedrijfskunde aan Nyenrode Business Universiteit en rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Hij promoveerde in 2005 op een onderzoek gericht op succes- en faalfactoren van turnarounds. In 2007 participeerde hij in een entrepreneurship colloquium aan Harvard Business School. Op 23 november 2012 sprak hij in Leiden zijn oratie uit met als titel Moeten we ondernemingen in crisis redden? Een bedrijfswetenschappelijke benadering van het insolventierecht aan de hand van de casus General Motors.

Jan is opgegroeid in een typisch ondernemersgezin en schreef tientallen academische en managementartikelen. Hij staat bekend als een vooruitstrevende non-conformist op het gebied van turnaround management die het altijd aandurft om stelling te nemen.

 • 1 dag

 • € 895 euro (excl. BTW)

 • 7 PE

Datum / Locatie

16 november 2023
Courtyard by Marriott Amsterdam AirportSchrijf je nu in
Neem een optie
Gratis brochure
Masterclass Turnaround Management

Twijfel je over een cursus of kunnen wij je voorzien van een advies?

Neem gerust contact op, wij helpen je graag verder.

Mirjam Helsloot & Anneclaire Broerse, Coördinatoren Educatie
+31 20 246 7125
[email protected]