1. Home
 2. Cursussen
 3. De toekomst van geld

De toekomst van geld


Ontdek tijdens deze cursus meer over bitcoin, cryptocurrencies en hoe je geld in perspectief plaatst.

nba-opleidingen-omdat-kennis-telt.svg


Dit programma is in nauwe samenwerking met onze opleidingspartner NBA Opleidingen

 

Bitcoin, cryptocurrencies, NFT's, DeFi en meer

Digitalisering heeft het concept geld compleet veranderd. Cash is naar de achtergrond verdwenen, beurshandel vindt alleen nog op schermen plaats en nieuwe innovaties als cryptocurrencies en blockchaintechnologie halen dagelijks het nieuws. In deze cursus gaan wij hier uitgebreid op in en we leggen verbanden met de huidige vormen van geld. De nieuwste innovaties op dit gebied komen aan bod: van automatisch uitvoerende contracten (smart contracts) tot financieringen zonder tussenpartij (Decentralized Finance of DeFi), de hype rond digitale verzamelobjecten (NFT's) en Facebook's digitale munt Libra en het antwoord van de centrale banken (Central Bank Digital Currencies of CBDC's).


Wat zijn de voordelen van de cursus?

Na afloop van deze cursus ben je niet alleen op de hoogte van de huidige mogelijkheden en ontwikkelingen, maar ben je ook beter in staat om deze in perspectief te plaatsen en om een visie te ontwikkelen over de toekomst van geld.

Welke onderwerpen komen aan bod?

 • Geld in perspectief
 • Bitcoin
 • Cryptocurrencies en de overeenkomsten en verschillen met bekende vormen van geld
 • De achterliggende blockchaintechnologie en haar beloften
 • Laatste ontwikkelingen: o.a. tokenization (digitaal eigenaarschap), smart contracts (automatisch uitvoerende contracten), DeFi (financieringen zonder tussenpartij), NFT's (digitale verzamelobjecten), Facebook's digitale munt Diem en CBDC's (digitaal centrale bankgeld)
 • Diverse casussen in verschillende sectoren; de casussen worden van tevoren zoveel mogelijk afgestemd op de sectoren van de cursisten

Aan de hand van casuïstiek en verschillende opdrachten leer je de welke toepassingen er zijn en wat dit betekent voor de rol van de financial.

Tijdens de cursus ontvang je het nieuwste boek van Maarten de Borst en Marijn Romme, Bouwen aan Digitaal Vertrouwen: de kracht van cryptocurrencies en blockchaintechnologie.

Voor wie is deze cursus bestemd?

Deze cursus is bedoeld voor iedere finance professional die begrijpt dat er grote veranderingen gaande zijn rondom geld en de financiële sector en daarom op de hoogte wil zijn van de nieuwste ontwikkelingen.

Het hele team op hetzelfde niveau

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Een financieel voordeel oplopend tot 50% van open deelname, een programma op maat en uitvoering waar en wanneer het jou en jouw organisatie uitkomt. Bel voor meer informatie of een offerte met Ivo ten Hoorn op +31 6 2471 9757.

Programma

09.30 : Aanvang
16.30 : Einde

Docenten

Maarten de Borst

Maarten de Borst
Maarten de Borst is samen met Marijn Romme auteur van het boek Bouwen aan Digitaal Vertrouwen. Maarten heeft een financiële achtergrond (ING, ABN Amro, Moneyou) en is momenteel o.a. specialist cryptocurrencies & financial crime bij de Dienst Regionale Recherche van de Amsterdamse Politie en docent aan LOI Hogeschool.

 

Marijn Romme

Marijn Romme
Marijn Romme is samen met Maarten de Borst auteur van het boek Bouwen aan Digitaal Vertrouwen. Marijn heeft een financiële achtergrond en is momenteel Finance, Risk & Compliance consultant bij Capgemini en docent aan de LOI Hogeschool.

 • 1 dag

 • € 625

 • 6 PE

Datum / Locatie

8 december 2022
BCN Zwolle in Zwolle

9 december 2022
Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht in NieuwegeinSchrijf je nu in
Neem een optie
De toekomst van geld

Twijfel je over een cursus of kunnen wij je voorzien van een advies?

Neem gerust contact op, wij helpen je graag verder.

Mirjam Helsloot & Anneclaire Broerse, Coördinatoren Educatie
+31 20 246 7125
[email protected]