Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

3 dagen

US GAAP Expert

Details
Lengte

3 dagen

Eerstvolgende startdata & locaties

di 7 november 2023, Hoofddorp

Prijs (excl. btw)

€ 2.295

PE

15

Beoordeling
8,8

Word een US GAAP Expert. Ontvang in 3 dagen alle knowhow van de Amerikaanse rapportage inclusief FASB-regels en SEC-Forms en regels.

Werk je bij een Nederlandse dochteronderneming van een Amerikaanse moedermaatschappij of is jouw organisatie actief op de Amerikaanse markt? Heb je hierbij te maken met de financiële verslaggeving van een Amerikaanse onderneming? Wil je de impact en invoering van US GAAP op jouw organisatie kennen en weten hoe je hiermee moet omgaan? Verzorg je de rapportage naar de VS? Dan is kennis van Amerikaanse FASB-standaarden essentieel.

Waar de meeste trainingen zich focussen op de verschillen tussen Local/Dutch GAAP en US GAAP gaan we in de training US GAAP Expert veel verder dan een vrijblijvende vergelijking van standaarden. Je krijgt inzicht in alle aspecten van de Amerikaanse rapportage waarbij zowel de FASB-regels als de SEC-Forms en regels uit de doeken worden gedaan. Veel belangrijker nog: Je leert er écht mee werken o.a. door het maken van casussen en opdrachten.

Amerikaanse verslaggevingsstandaarden zijn 'rules based'. Daarom besteedt Stefan Betting veel aandacht aan de inhoud van de geldende wet- en regelgeving ten aanzien van verslaggeving in de VS. Bovendien komen ook verslaggevingsvereisten van de Securities and Exchange Commission, de "SEC", ofwel de Amerikaanse beurswaakhond aan de orde.

"Zeer nuttige training die heel persoonlijk toepasbaar werd gemaakt. Interactief en met humor gebracht."

Voordelen

  • Krijg inzicht in alle aspecten van de Amerikaanse rapportage
  • Bereid je voor om in de Verenigde Staten aan de slag te gaan met deze materie
  • Deel jouw kennis en ervaring met vakgenoten
  • Toets jouw US GAAP-kennis met meer dan 100 multiple choice vragen
  • Ontvang een waardevol US GAAP Expert certificaat

Onderwerpen
Dag 1: Financial Statements: The Basics and formats for listed and non-listed companies, Assets
Dag 2: Balance Sheet: Equity, Liabilities and Contingencies, Profit and Loss
Dag 3: Special Topics and industries US GAAP

Boeken en materialen
Bij aanvang ontvang je het baanbrekende naslagwerk van Joanne M. Flood (Wiley GAAP 2023 Interpretation and application of Generally Accepted Accounting Principles (Wiley Regulatory Reporting, J.M. Flood). Dit boek is inbegrepen in de inschrijvingsprijs van deze unieke masterclass. Daarnaast ontvang je bij aanvang van de training een uitrgebreide digitale documentatiemap met onder andere presentaties, casuïstiek, checklists en achtergrondartikelen.

Didactiek: zelfstudie, hoorcollege, werkcollege, toets.

Voorafgaand aan elke trainingsdag van deze leergang dien je jezelf voor te bereiden met de te behandelen vakliteratuur. Tijdens de training wordt de kennis van de zelfstudie nader uitgelegd en wordt er met de materie gewerkt in de vorm van casussen en jaarrapporten. Elke dag wordt afgerond met 20 meerkeuze vragen. Na afloop ontvangt je je getuigschrift US GAAP Expert. De training wordt in het Nederlands gegeven, het vakjargon is uiteraard in het Engels.

Voor wie
Je deelt de zaal met collega financials die, net als jij, te maken hebben met de financiële verslaggeving van een Amerikaanse onderneming. We beperken het aantal deelnemers aan deze cursus tot 20. Hierdoor kan je optimaal profiteren van de kennis en ervaring van de docent. Bovendien toets je op een interactieve manier jouw eigen praktijksituatie aan die van je collega's. Zo garandeert Alex van Groningen je een optimaal leereffect, gebaseerd op theoretische onderbouw en gestaafd met vele praktische voorbeelden.

Stefan Betting
Stefan Betting
drs. Stefan N. Betting RA
Ik ben een docent in hart en nieren. Met meer dan 200 trainingen per jaar en dat vanaf het jaar 2000 kan ik zeggen dat ik doe waar ik plezier in heb. Mijn expertise ligt met name op het vlak van de (inter-)nationale externe verslaggeving waaronder Dutch Gaap, IFRS en US Gaap. Ik heb ook ruimschootse ervaring met Integrated Reporting en Duurzaamheidsverslaggeving. Ik geef al… meer info
US GAAP Expert
Startdatum 7 november
di 7 november 2023
9:30 - 17:30
Hoofddorp
di 14 november 2023
9:30 - 17:30
Hoofddorp
di 21 november 2023
9:30 - 17:30
Hoofddorp
Routebeschrijving