Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

Navigeren in het tijdperk van generatieve AI

Een event voor vooruitstrevende financials & accountants

Deze cursus is nog niet gepland, Klik hier voor ons totale cursusaanbod
Duik in de transformerende kracht van generatieve AI binnen de financiële dienstverlening. Deze inspirerende middag in AFAS Leusden laat jou de impact van generatieve AI-tools zoals ChatGPT op accountancy en finance ervaren. Krijg waardevolle inzichten van toonaangevende experts, ontdek praktische voorbeelden en begrijp wat deze technologische evolutie betekent voor jouw vakgebied.

Tijdens deze inspirerende middag op 6 december in AFAS Leusden nemen we je mee in de wereld van generatieve AI in de financiële dienstverlening. Raak geïnspireerd door de mogelijkheden van generatieve AI voor accountants en financials. En begrijp hoe je deze revolutionaire techniek op een betrouwbare, legale en ethische manier kan toepassen.

Na een prikkelende opening door dagvoorzitter Lotte Leufkens, trapt Erwin Vink van Salure af met een crash-course van de techniek achter ChatGPT. Daarna neemt Dasha Simons van IBM het stokje over in een keynote over de betrouwbaarheid en ethische overwegingen van generatieve AI.

Na een korte pauze laat Gerken van Garderen van Joinson & Spice vervolgens zien hoe ChatGPT in de auditwereld kan worden toegepast. Shima Abbady, advocaat bij Bird&Bird en PhD-onderzoeker, schept duidelijkheid over de juridische kaders rondom generatieve AI. En Maarten de Borst laat met een live demo zien welke geavanceerde data-analyses binnen ChatGPT al mogelijk zijn. We sluiten de dag af met een wrap-up om vervolgens met elkaar na te praten over alle waardevolle inzichten.


Na deze dag weet je:
  • Welke concrete toepassingen van generatieve AI er mogelijk zijn binnen accountancy.
  • Wat de juridische en ethische overwegingen zijn bij het gebruik van generatieve AI.
  • Hoe je betrouwbare antwoorden uit generatieve AI kunt genereren.
En neem je mee:
  • Praktische kennis over de integratie van generatieve AI in de financiële wereld.
  • Inspirerende voorbeelden van vooroplopende organisaties.
  • Een breder perspectief op de toekomst van accountancy in een AI-gedreven wereld.
  • Nieuwe contacten met gelijkgestemde professionals en experts in de branche.
Voor wie is dit event?
  • Financials en accountants die de kansen, uitdagingen en gevolgen van generatieve AI voor hun vakgebied willen begrijpen.
  • Accountants en financials die willen weten hoe generatieve AI hun werk kan transformeren.
  • Financiële managers die het belang van generatieve AI onder de aandacht van hun team willen brengen.

Business partner

Dit programma wordt uitgevoerd door onze business partner NBA Opleidingen. Na inschrijving ontvang je overige correspondentie van NBA Opleidingen.

Dit live event op 6 december 2023 vindt plaats in AFAS Leusden. Dit is het programma:

12.15 Inloop en lunch voor deelnemers aan het event

13.05 - 13.15 Opening

Door: dagvoorzitter Lotte Leufkens

13.15 - 13.45 De revolutionaire techniek achter ChatGPT

Door: Erwin Vink, Manager Data & Analytics bij Salure

Heb je je ooit afgevraagd hoe generatieve AI zoals ChatGPT nou precies werkt? Waarom het je vragen begrijpt? En hoe het elke keer weer met een ander antwoord komt? Erwin Vink, Salure's specialist in data en analytics, onthult de magie achter deze revolutionaire technologie. Want, om het maximale uit AI te halen, helpt het enorm als je snapt wat er onder de motorkap gebeurt. Duik dieper in de wereld van generatieve AI en ontdek hoe het echt werkt!

13.45 - 14.25 GenAI, je hebt wat uit te leggen..

Door: Dasha Simons, Managing consultant Trustworthy AI bij IBM

Geen dag gaat er voorbij, geen LinkedIn scroll en nieuwsuitzending zonder het te benoemen, Generatieve AI. Heel veel is er mogelijk en tegelijkertijd vliegen de risico’s, gebreken en flaters om de oren. Hoe kan je GenAI toepassen op een betrouwbare manier in lijn met onze ethische waardes? Dasha neemt je mee in wat er kan, wat er mag en hoe je het op een zo betrouwbare mogelijke manier kan gebruiken.

14.25 - 14.45 Pauze

14.45 – 15.15 Case: ChatGPT toegepast in de audit

Door: Gerke van Garderen, Head of Innovation bij JOINSON&SPICE

Gerke neemt je mee op de unieke reis met Generatieve AI van JOINSON&SPICE, het accountantskantoor voor leidende Techbedrijven in Nederland. Gerke zal zijn ervaringen delen over het experimenteren met Generatieve AI, uitdagingen die hij tegenkwam en de succesvolle toepassingen binnen de accountancy. Hoe kunnen we AI zo effectief mogelijk inzetten om efficiënter te werken en hogere kwaliteit te leveren, zonder betrouwbaarheid uit het oog te verliezen?

15.15 - 15.45 Wat zegt de wet?

Door: Shima Abbady, Advocaat bij Bird&Bird en PhD-onderzoeker

Hoewel de kansen die het gebruik van generatieve AI-systemen bieden groot kunnen zijn, is het belangrijk daarbij ook de juridische kant in acht te nemen. Shima spreekt over belangrijke juridische risico’s en geeft een kort overzicht van het toepasselijke huidige en toekomstige wettelijke kader, beide vanuit het perspectief van de financiële dienstverlening.

15.45 – 16.15 Live demo advanced data analysis met ChatGPT

Door: Maarten de Borst, Strategie consultant bij Numbers

Hoewel ChatGPT een doorbraak op zich was, was de toepasbaarheid voor financials beperkt. Daar is verandering in gekomen toen de populaire AI tool óók met cijfers overweg kon. Advanced Data Analysis is de belangrijkste toevoeging aan ChatGPT tot nu toe en stelt je in staat om met je data te 'praten'. Na het uploaden van complexe en ongestructureerde bestanden kun je vragen stellen, tabellen en grafieken laten genereren en verbanden berekenen die in spreadsheetsoftware of BI-tooling dagen zouden kosten.

16.15 - 16.30 Afsluiting event

Door: dagvoorzitter Lotte Leufkens

16.30 - 17.15 Drankje en hapjes