1. Home
  2. Artikelen
  3. Profiel finance professional 2022: Sensor of navigator?

Profiel finance professional 2022: Sensor of navigator?


Moet de finance professional van de toekomst 'tech-savvy' zijn? Die vraag stond centraal tijdens een recente bijeenkomst van accountants in business. "Denk na over hoe ingrijpend de verandering is."

Profiel finance professional 2022: Sensor of navigator?

Jasper van der Hoeven, bestuurslid van de NBA-ledengroep Accountants in Business, beet het spits af. “Hoe ver moet je als financieel professional gaan in de kennis van technologie?” Het vak verandert zo snel, dat de AiB’ers zich genoodzaakt zagen een eerdere toekomstvisie uit 2014 alweer een update te geven. Dat gewijzigde document 'Toekomstvisie op het beroep van de Financieel Professional' werd door de ledengroep in oktober vastgesteld. “Maar eigenlijk is deze visie nooit af”, verklaarde Van der Hoeven. “Het is bedoeld als een hulpmiddel. Een levend document. Als je nu op zoek gaat naar de finance professional van de toekomst, welke competenties moet deze dan hebben?”

Sensor of navigator?
Eddy Vaassen, hoogleraar accountancy in Tilburg, liep de inhoud van het visiedocument langs. Centraal daarin staat een model met vier componenten, gericht op functieniveau, perspectief, kennisgebied en focus op waardebehoud of -creatie. Is de financieel professional een sensor, navigator, poortwachter, coach of analist, vroeg Vaassen zich af? “Veel CFO’s vinden zichzelf een navigator, een stuurman die de organisatie in de juiste richting weet te krijgen. Zowel risico’s als kansen zien. Maar het is ook het bijstaan van het management.”

Tijdens vervolgonderzoek, dat begin 2018 zijn beslag moet krijgen, worden externe stakeholders (zoals managers, commissarissen en controlerende accountants) om hun kijk op de visie gevraagd. Waar moet het profiel van de financieel professional in 2022 aan voldoen? Het lastigste daarbij volgens Vaassen: “De financieel professional is geen grote eenheidsworst.”

Persoonlijke vaardigheden
Hans van Slooten, CFO van Randstad Groep Nederland, toonde waardering voor het model. “Aan de hand hiervan kun je beoordelen of je op een juiste manier je mensen opleidt. Dit is dan ook een mooie brug van opleiders naar het bedrijfsleven.”

Hij plaatste ook een kanttekening. “Persoonlijke vaardigheden zijn in dit model minder terug te vinden. Denk aan storytelling. Als je als financieel professional je conclusie op de juiste toon, op de juiste manier en op het juiste moment weet te vertellen, dan heb je veel meer impact. Tachtig procent van het overkomen van de boodschap is de manier waarop je iets vertelt. Slechts twintig procent is wat je zegt.”

De belangrijkste verandering zit volgens Van Slooten in digitalisering. Vanuit nieuwe digitale vaardigheden zette Randstad een zogeheten a/b-test op. Daarbij bleek salaris minder een trigger dan het aantal beschikbare uren om te werken. “Dat inzicht hadden we zonder data-analyse niet gehad. Maar je moet als finance professional wel verstand hebben van je business om de juiste vraag te kunnen stellen.”

Waardebehoud
Volgens Coen Reinders, CFO van Trifinance, verdiende het model uit het visiedocument een verdiepingsslag, “maar deze is al aangekondigd.” Hij ging in op waardebehoud en –waardecreatie. “We moeten stoppen met dingen die niet belangrijk zijn. De jaarrekening is voor mijn gevoel waardebehoud. Het moet van de wet en je kunt ermee naar beleggers communiceren, maar het creëert niet meer cash. De kunst is de activiteiten van waardebehoud goed en efficiënt te doen.”

Moet de financial van de toekomst specialiseren, was één van de stellingen die de zaal (circa zestig accountants in business) kreeg voorgelegd. “Alle bloemen moeten kunnen bloeien. Voor iedereen is plek”, gaf een deelnemer aan. Een ander: “Om CFO te kunnen zijn, zul je toch alle specialismen moeten hebben gezien.” Reinders reageerde: “Het kost tijd om erachter te komen waar je competenties het beste tot ontwikkeling komen. Met één expertrol ben je zo vijf tot tien jaar verder.” Andere deelnemers maakten het onderscheid tussen MKB en grootbedrijf, waarbij er bij die laatste logischerwijs de meeste mogelijkheden zijn om te specialiseren.

Wat te kiezen
Nog een stelling: financieel opleiders moeten hun opleidingscurriculum snel aanpassen op het toekomstige profiel van de financieel professional. Eén van de opleiders voelde zich aangesproken. “We moeten ons denken in administratieve organisaties en bestuursinformatievoorziening op de helling zetten. Als je controllers opleidt, moet je hen zo snel mogelijk kennis laten maken met de nieuwe wereld. Met robotics, machine learning en blockchain.” Laat er tussen de opleidingen wat te kiezen zijn, voegde hij toe. “Houd ze niet te strak aan het lijntje van beroepsorganisaties. Zes controllersopleidingen en zes accountantsopleidingen bieden een mooie mogelijkheid om in concurrentie tot verdere ontwikkeling van het beroep te komen.”

Dan de hamvraag nog: moet de financieel professional tech-savvy zijn? Een deelnemer: “Het is handig dat je feeling met technologie hebt, met misschien een techneut naast je.” Van Slooten: “Ik zie het als onze rol om te beoordelen wat de betrouwbaarheid is van de data die je uit systemen haalt.” Reinders: “Maar niet alles hoeft dezelfde betrouwbaarheidsfactor te hebben. De trend is belangrijker voor besluitvorming dan 99 procent betrouwbaarheid.” Vaassen: “Je moet de taal van de IT’er kunnen spreken, voor technologie open staan. En weten wat concepten zoals blockchain inhouden.”

Want misschien bestaat de administratieve organisatie in de toekomst wel niet meer. Als cijfers via het internet of things automatisch de boeken inrollen en blockchain zekerheid verschaft… Een deelnemer tot slot: “Denk na over hoe ingrijpend dat is.”

Bron: Accountant.nl


Gerelateerde artikelen

5 stappen in Power BI (3) Visualisaties

02-06-2020 12:40

Best practices voor visualisaties: webinar van Excel MVP Tony de Jonker.

5 stappen in Power BI (2) Modelleren en berekenen

29-05-2020 11:23

Modelleren en berekenen, Power BI en DAX: webinar van Excel MVP Tony de Jonker.

De echte waarde van Power BI

29-05-2020 11:19

Je wilt bij BI-projecten zo snel mogelijk naar de niveaus delen en visualiseren, waar de waardecreat...

Visualiseren, de kunst van het verleiden (1)

29-05-2020 11:16

Visualiseren in Excel en Power BI, deel 1: de rol van hiërarchieën.

Visualiseren, de kunst van het verleiden (2)

29-05-2020 07:42

Visualiseren in Excel en Power BI, deel 2: schakelen tussen hiërarchieën.

5 stappen in Power BI

15-05-2020 13:00

Webinar van Excel MVP Tony de Jonker ontsluit de geheimen van Power BI (1)

De 8 do's en 8 don'ts bij een doorstart

15-05-2020 12:09

Wordt er in uw bedrijf een doorstart overwogen of voorbereid? Dan is het verstandig onderstaande vui...

Betere rapportages met Excel en Power BI

08-05-2020 10:56

Excel MVP Tony de Jonker's tips om met Excel en Power BI uw financiële rapportages te versnellen en...

Supermarkten in Control

15-04-2020 11:54

Supermarkten zijn het nieuwe rolmodel van de anderhalvemeter economie. Wanneer voor duurzaamheid?

Vergroot uw kennis, online en ook weer klassikaal

15-04-2020 11:54

Uw veiligheid staat voorop. Alle cursussen zijn 100% Coronaproof. Vanaf juni kunt u weer klassikale...

Veel horecabedrijven in de problemen bij terugbeta...

15-04-2020 11:52

Veel bedrijven komen ondanks overheidsmaatregelen in zwaar weer, mede door de terugvallende omzet va...

Coronacrisis mag geen schuldencrisis worden

15-04-2020 11:33

"Alleen samen kunnen we de financiële schade beperken." Michel van Leeuwen, directeur en gerechtsdeu...