1. Home
  2. Artikelen
  3. Leider is pas inclusief als iedereen dat vindt

Leider is pas inclusief als iedereen dat vindt


Inclusief leiderschap leidt tot betere teamprestaties. Maar het is niet eenvoudig om echt een inclusieve leider te worden.

Leider is pas inclusief als iedereen dat vindt

Juliet Bourke en Andrea Espedido, twee adviseurs van Deloitte, stellen op de website van Harvard Business Review dat inclusief leiderschap grote voordelen biedt. Zo blijkt uit onderzoek van Deloitte dat werknemers die een inclusieve leider boven zich hebben vaker het gevoel hebben dat ze in een goed presterend team zitten. Ook geven ze aan dat ze beter samenwerken en is het verzuim kleiner.

Zes typen gedrag

Voor leidinggevenden kan het dus van grote waarde zijn om een inclusieve leiderschapsstijl te hebben. Maar wat betekent dat precies? De twee consultants zien zes typen gedrag als kenmerkend voor inclusieve leiders.

Inclusieve leiders maken zichtbaar dat inclusiviteit en diversiteit voor hen belangrijk zijn. Ze zijn bescheiden, oprecht nieuwsgierig in anderen en zich bewust van hun eigen vooroordelen. Ze hebben aandacht voor de cultuur van anderen en passen zich hieraan aan en ze werken goed samen.

Dit zijn algemene eigenschappen die eigenlijk elke leidinggevende zou moeten willen hebben, geven de consultants meteen toe. Uit het onderzoek blijkt dan ook dat het nog niet zo eenvoudig is om invulling te geven aan inclusief leiderschap. Tussen hoe leidinggevenden zichzelf zien en hoe zo worden gezien door hun omgeving zit namelijk een groot gat. Tweederde van de leidinggevenden lijdt op dit vlak aan zelfoverschatting, of juist zelfonderschatting.

Eerlijk en met respect behandeld

Wat lastig is van inclusief leiderschap is dat iemand per definitie pas een inclusieve leider is, als iedereen dat vindt. “Het gaat erom dat iedereen het ermee eens is, of zelfs sterk mee eens is, eerlijk en met respect te worden behandeld en gewaardeerd en het gevoel heeft erbij te horen en psychologisch veilig te zijn”, schrijven de consultants.

Vergroot de effectiviteit van jouw leiderschap

Geef jij leiding aan een team van professionals? Wil je de juiste besluiten nemen en resultaten verbeteren? Dan is het vierdaagse programma Effectief Leiderschap precies wat je zoekt.

Bekijk het programma

Ze adviseren leiders die hun leiderschapskills op dit vlak willen uitbreiden dan ook om er structureel werk van te maken. Een enkele keer een groot gebaar maken werkt veel minder goed dan regelmatig kleine opmerkingen en acties. Leidinggevenden die ermee aan de slag willen, kunnen dit op de volgende vier manieren doen.

1. Vraag om feedback

Zo geeft een leidinggevende het signaal af dat het onderwerp belangrijk is. Leidinggevenden zouden mensen moeten vragen naar eventuele witte vlekken die ze hebben.

2. Wees zichtbaar en hoorbaar

Vertel een verhaal waarom het belangrijk is dat de organisatie inclusief is. Dit kan bijvoorbeeld door persoonlijke verhalen te delen.

3. Zoek bewust de verschillen op

Dit betekent in de praktijk bijvoorbeeld om juist mensen met een andere invalshoek of achtergrond te vragen om mee te praten.

4. Let op of het impact heeft

Het gaat er dan om of anderen gedrag overnemen, of er beter wordt samengewerkt en of meer en meer verschillende typen medewerkers hun ideeën delen.


Gerelateerde artikelen voor financials

13-01-2021 10:53

Er zijn maar drie redenen mogelijk die een vergadering zinvol maken.

13-01-2021 10:48

Het is beter zelf je bedrijf op te splitsen dan onder druk van financiers die een ánder (welbegrepen...

13-01-2021 10:22

Naast psychologische veiligheid zijn er vijf zogenaamde 'systemische’ behoeften om een team goed te...

13-01-2021 09:46

In responsieve organisaties wordt verandering niet gemanaged. Zij vindt organisch plaats, van binnen...

12-01-2021 12:13

De beurs als platform voor het internationale spel van ‘listing en de-listing’ doet tekort aan boeie...

17-12-2020 23:13

Veel organisaties worstelen ermee. Hoe groot is nou het risico? Hoe bepaal je dat?

17-12-2020 23:06

Managementkwaliteit van de hoogste baas bepaalt wel de productiviteit. De impact op andere strategis...

17-12-2020 22:51

Geen ‘one size fits all’-benadering, maar inzichten en tips waar iedereen wat uit kan halen.

17-12-2020 22:41

Tips en tricks voor het waarderen van een webshop of andere e-commerce investering.

16-12-2020 13:41

Brengt de pandemie de grootste trend sinds decennia in een volgende versnelling? Een update.

26-11-2020 12:49

Volg naast KPI's ook KRI's, risico's met een directe impact op je doelstelling: in vier stappen naar...

26-11-2020 12:35

Er is de laatste jaren flink geïnvesteerd door bedrijven in data analyse, maar halen we er genoeg ui...