1. Home
  2. Artikelen
  3. Financiële Analyse - Een goed resultaat hoeft niet altijd goed te zijn (advertorial)

Financiële Analyse – Een goed resultaat hoeft niet altijd goed te zijn (advertorial)


Het maken van snelle en betrouwbare financiële analyses wordt steeds belangrijker. Een misrekening of een verkeerde inschatting kan schadelijk zijn. In de training Financiële Analyse van Alex van Groningen leren deelnemers financiële risico’s en kansen sneller en beter in te schatten. In november staat de training weer op het programma.

Financiële Analyse – Een goed resultaat hoeft niet altijd goed te zijn (advertorial)

In drie cursusdagen leidt professor Ronald Poppe de deelnemers rond in de wereld van de financiële analyses. Zijn benadering is verrassend en vooral verhelderend, vindt deelnemer Henk van Beek, accountant bij het Apeldoornse accountantskantoor C.A. Pijnenborg B.V. “De docent brengt de theorie op een prettige manier. Hij laat een andere benadering van geldstromen zien.”

Willem Johan Frens, registeraccountant bij Scherpenburgh MKB Corporate Finance in Goirle is erg te spreken over de originele manier waarop Poppe zijn betoog houdt. “Het zijn geen geijkte analyses. Hij kiest voor invalshoeken die je minder in de boekjes tegenkomt. Volgens Rob Lageveen, senior-controller bij PsyQ Beheer BV in Zoetermeer leert Poppe zijn cursisten cijfers in een breder perspectief te zien.

Macro en micro
Het is juist die manier van naar financiële analyses kijken die de training van Poppe waardevol maakt. “Hij verbindt macro-economische zaken met micro-economische zaken”, legt Frens uit. “Ik heb van hem geleerd die verbanden te leggen. Daardoor kun je de grote lijnen beter doorzien. Er zijn maar weinig mensen die dat zo doen en het ook nog eens goed kunnen overbrengen.”

“Door de voorbeelden die hij gebruikt, zie je dat een goed resultaat niet altijd goed hoeft te zijn”, zegt Lageveen. “Poppe maakt je ervan bewust dat er meer factoren zijn waar je naar moet kijken om een goed beeld te krijgen van een financiële analyse.” Stuk voor stuk zijn de deelnemers enthousiast over de aanpak van docent Poppe. “Het gaat meer om de vent dan om de tent”, grapt Frens.
___________________________________________________________________________________

Voorkom financiële missers en creëer waarde na de toptraining Financiële Analyse
Topmanagers eisen financiële analyse voor al hun belangrijke beslissingen: overnames, financieringen, reorganisaties en investeringen. Signaleer sneller financiële risico’s en kansen. Volg de succesvolle training Financiële Analyse. Meld u hier aan.
___________________________________________________________________________________

De training Financiële Analyse is geschikt voor iedereen die te maken heeft met financiële analyses. Lageveen volgde de training met een collega. “Het is altijd goed om weer eens wat kennis in je vakgebied op te doen, vooral in het werkveld waar je niet zo vaak komt.” Dat de training een echte toevoeging is op het gebied van vakkennis onderschrijft Frens. “Ik doe steeds meer in het corporate finance-gebied. De training heeft me geholpen om nog sneller te kunnen analyseren wat voor een onderneming je voor je hebt.”

Setting
Naast de inspirerende docent zijn de deelnemers ook te spreken over de setting waarin de training wordt gegeven. Accountant Van Beek vond de interactie tussen de deelnemers prettig. “Het is leuk om met mensen uit je vakgebied van gedachten te wisselen. Daar is ook voldoende ruimte voor en dat geeft de training echt een meerwaarde.”

Lageveen is er ook tevreden over dat de groep niet te groot was. “Daardoor ontstond er gelegenheid om rustig met elkaar te discussiëren. Iedereen kwam aan bod en discussies ontaardden niet in subgesprekken.” En dat de training veel mensen uit verschillende werkgebieden aantrekt is voor Frens een pluspunt. “Ik vond het interessant om als accountant eens van gedachten te wisselen met bijvoorbeeld controllers uit het bedrijfsleven of financiële experts van investeringsmaatschappijen.”

Wilt u ook klaargestoomd worden tot deskundig financieel analist?
Voor een vrijblijvend advies neemt u contact op met Ivo ten Hoorn (020-6390008), Product Manager Opleidingen bij Alex van Groningen, of ga direct naar de website van Alex van Groningen.

 

Ivo ten Hoorn
Alex van Groningen
Burgemeester Haspelslaan 63
1181 NB, Amstelveen
Tel: 020-6390008
Fax: 020-6391025
www.alexvangroningen.nl
[email protected]


Gerelateerde artikelen voor financials

06-10-2020 14:26

Het waarderen van een bedrijf kan knap lastig zijn, zeker in een periode van crisis. We vroegen een...

30-09-2020 10:44

"Zorg dat je er heel snel bij bent." Ronald Molendijk, spreker op FM Dag 2020.

30-09-2020 10:40

Coronacrisis versnelt ontwikkeling online bedrijfsonderwijs met als voordeel maximale kennisoverdrac...

30-09-2020 10:31

Een geslaagde digitale transformatie is meer dan de digitalisering van bestaande processen, producte...

30-09-2020 08:49

Acht verschillende bedrijfsculturen: in welke werkt u?

08-09-2020 07:55

Sijthoff Media heeft opleidingsinstituut, community-bouwer en uitgeverij Alex van Groningen overgeno...

29-07-2020 07:46

Hoe zorg je ervoor dat jij en je team komen tot de best mogelijke beslissingen?

28-07-2020 08:15

Modelleren en berekenen, Power BI en DAX: webinar van Excel MVP Tony de Jonker.

27-07-2020 14:48

Wil je hufterproof Excel-modellen maken dan moet je een andere mindsetting van werken in Excel aanme...

27-07-2020 14:38

Data is het nieuwe goud, maar aggregaat berekeningen in Excel laten dat goud glanzen.

27-07-2020 14:24

Ik heb Excel nog nooit op een rekenfoutje betrapt. Het is de onkunde van de gebruiker die zorgt voor...

27-07-2020 13:27

Kijk voorbij de dagelijkse eisen en ontdek de onbekende meerwaarde van Excel.