1. Home
  2. Artikelen
  3. 7 valkuilen die iedere leider moet ontwijken

7 valkuilen die iedere leider moet ontwijken


Leiders maken zich druk om de voor de hand liggende zaken, maar vergeten deze veel voorkomende 'blind spots'.

7 valkuilen die iedere leider moet ontwijken

Er zijn heel wat potentiële risico's voor leiders op de hedendaagse werkplek. Denk aan ongeschreven regels die leiden tot een vergiftigde cultuur, of gedrag waardoor millenials overwegen ontslag te nemen. 

Maar het meest bedriegelijk zijn de valkuilen. Hierbij gaat het om het gebrek aan zelfbewustzijn rondom gedrag dat de effectiviteit en het potentieel van een leider bepekrt. Dit zijn de meest voorkomende valkuilen die leiders moeten herkennen en aanpakken. 

1.    Probleemgevallen niet aanpakken

Leiders die niet het heft in handen nemen en slecht presenterende werknemers aanpakken, worden als zeer frustrerend ervaren. Een leider heeft de verantwoordelijkheid om te weten wanneer een manager vervangen moet worden of een werknemer aangesproken dient te worden. 

Het niet aanpakken van problemen onder het personeel is laf en kan een heel team minder laten presteren. Het ondermijnt een cultuur waarin mensen elkaar ter verantwoording roepen en kan impliciet het signaal geven dat een goed presterend team geen prioriteit heeft. 

2.    Alleen mensen aannemen die je steunen

Door alleen mensen aan te nemen die je ondersteunen, minimaliseer je de effectiviteit van de organisatie. Het is normaal om ons op het gemak te voelen met mensen die ons mogen. Maar leiders moeten bewust zijn van deze valkuil en streven naar een divers personeelsbestand. Je wilt collega's die jouw skillsset complementeren, en niet mensen die je complimenten geven omdat jullie 'zo hetzelfde zijn.'

Een leider moet hierom een goed beeld hebben van zijn of haar belangrijkste sterke en zwakke punten. Betrek anderen bij het aannemen van mensen, bij promoties en bij de evaluatie van talent om je blik te verbreden. 

3.    Te veel aandacht besteden aan je eigen baas

Sommige leiders zijn drukker met de indruk die ze achterlaten bij hun eigen baas dan met het werk. Ze steken veel tijd en energie in hoe ze overkomen op hun eigen baas, bijvoorbeeld door vergaderingen met hun leidinggevende perfect voor te bereiden. Ze zijn gedreven door de vraag: “Hoe zal de grote baas hierover denken?”

Leiders die dit doen denken dat niemand het door heeft, of ze realiseren zich niet dat hun aandacht en focus niet op het juiste gericht zijn. Ze zijn teveel bezig met het eigen belang waardoor ze ineffectiever worden.

Managing up kan nodig zijn. Maar als de drang om een goede indruk achter te laten gaat bepalen wat je doet, gaat het de verkeerde kant op.  

4.    Informatie te veel voor jezelf houden

Leiders laten informatie soms achterwege om te voorkomen dat een organisatie op hol slaat, om de focus te behouden of omdat het delen van stukken informatie soms misleidend kan zijn. Dat is begrijpelijk. 

Maar als je dit doet, kan dit de indruk wekken dat je informatie achterwege laat puur en alleen om de macht en controle te behouden.Het kost tijd en moeite om informatie te delen binnen de juiste context. Het gevolg is dat je informatie niet deelt: een valkuil. Trap hier niet in – zorg dat je de organisatie voldoende informeert. 

5.    Vaak besluiten om niets te besluiten

Het onvermogen om beslissingen te nemen kan een organisatie lamleggen. Het kan leiden tot twijfel, onduidelijkheid, gebrek aan focus en soms zelfs ergernis. Meerdere opties blijven open, wat de energie uit een organisatie zuigt en daarnaast het gevoel van voltooiing teniet doet. Er gaat meer en meer tijd voorbij, terwijl de kosten enorm toenemen. Denk aan de snellere concurrent die de lunch van je bord eet terwijl de besluiteloze manager nog moet kiezen of hij een lepel of vork gaat gebruiken. 

Leiders die niet gewoon knopen doorhakken, zijn zich vaak onbewust van dit effect. Dat maakt dit één van de meest pijnlijke valkuilen. 

6.    Niet op de hoogte zijn

Leiders verliezen steun als ze in hun ivoren torentjes zitten en geen tijd doorbrengen met klanten, consumenten, werknemers of zich verdiepen in data. Het is lastig om dit te onderkennen; leiders die niet op de hoogte zijn weten niet wat ze niet weten. 

Toch is er een eenvoudige manier om hier achter te komen. Ben je te veel afhankelijk van je werknemers als je vragen moet beantwoorden over fundamentele aspecten van jouw bedrijf? Ken jij de sterktes en zwakten van jouw werknemers? Zorg dat je weet of je op de hoogte bent.

7.    Slachtoffer worden van de extremen van verwachtingen

Deze extremen schommelen tussen het toestaan van middelmatige resultaten tot het creëren van een niet vol te houden tempo waarin alles prioriteit heeft en niks goed genoeg is. Vraag jezelf af waar jij je bevind binnen dit verwachtingsspectrum. . 

[Bron: Scott Mautz, auteur over werk en leiderschap op Inc.com]

 


Gerelateerde artikelen

5 stappen in Power BI (3) Visualisaties

02-06-2020 12:40

Best practices voor visualisaties: webinar van Excel MVP Tony de Jonker.

5 stappen in Power BI (2) Modelleren en berekenen

29-05-2020 11:23

Modelleren en berekenen, Power BI en DAX: webinar van Excel MVP Tony de Jonker.

De echte waarde van Power BI

29-05-2020 11:19

Je wilt bij BI-projecten zo snel mogelijk naar de niveaus delen en visualiseren, waar de waardecreat...

Visualiseren, de kunst van het verleiden (1)

29-05-2020 11:16

Visualiseren in Excel en Power BI, deel 1: de rol van hiërarchieën.

Visualiseren, de kunst van het verleiden (2)

29-05-2020 07:42

Visualiseren in Excel en Power BI, deel 2: schakelen tussen hiërarchieën.

5 stappen in Power BI

15-05-2020 13:00

Webinar van Excel MVP Tony de Jonker ontsluit de geheimen van Power BI (1)

De 8 do's en 8 don'ts bij een doorstart

15-05-2020 12:09

Wordt er in uw bedrijf een doorstart overwogen of voorbereid? Dan is het verstandig onderstaande vui...

Betere rapportages met Excel en Power BI

08-05-2020 10:56

Excel MVP Tony de Jonker's tips om met Excel en Power BI uw financiële rapportages te versnellen en...

Supermarkten in Control

15-04-2020 11:54

Supermarkten zijn het nieuwe rolmodel van de anderhalvemeter economie. Wanneer voor duurzaamheid?

Vergroot uw kennis, online en ook weer klassikaal

15-04-2020 11:54

Uw veiligheid staat voorop. Alle cursussen zijn 100% Coronaproof. Vanaf juni kunt u weer klassikale...

Veel horecabedrijven in de problemen bij terugbeta...

15-04-2020 11:52

Veel bedrijven komen ondanks overheidsmaatregelen in zwaar weer, mede door de terugvallende omzet va...

Coronacrisis mag geen schuldencrisis worden

15-04-2020 11:33

"Alleen samen kunnen we de financiële schade beperken." Michel van Leeuwen, directeur en gerechtsdeu...